ZZP’ers kunnen hun verkoop verbeteren

“ZZP’ers en zelfstandige professionals in kleine organisaties besteden onvoldoende tijd aan verkoop. Als er genoeg werk is, dan wordt er geen tijd in gestoken. En zodra er geen werk is, ontstaat er ongemakkelijke druk op de verkoopactiviteiten.” Dat zegt Joost Bijvoet die ZZP’ers helpt hun verkoop te verbeteren.

Druk om te scoren groot
“Bij veel ZZP ‘ers is de druk om opdrachten te ‘scoren‘ groot”, zegt Bijvoet. Daarbij gaan ZZP’ers volgens Bijvoet onhandig en niet goed voorbreid te werk. De ZZP’er moet zich bij de verkoop richten op de samenwerking met zijn opdrachtgever. “Een goede samenwerking tussen opdrachtgever en aanbieder legt de basis voor een bestendige relatie”, zegt Bijvoet. “Uitgangspunt vormen niet de snelle praatjes en de korte termijn verkooptrucjes, maar de duurzame oplossingen die de ZZP’er zijn opdrachtgever biedt en die precies aansluiten bij het probleem van de opdrachtgever.”

Win-win
Joost Bijvoet geeft sinds enige tijd verkooptraining aan kleine groepen ZZP’ers die hun verkoop willen verbeteren. Daarin legt hij stap-voor-stap uit hoe je een echte win-win situatie kunt bereiken. Bijvoet: “Het wegnemen van bijvoorbeeld misverstanden en het direct ophelderen van de eigenlijke klantvraag zijn aandachtsgebieden. Het komt heel veel voor dat ZZP’er continu offertes moeten aanpassen, louter omdat de klantvraag slecht wordt begrepen of te snel verkeerd wordt ingevuld. Erg zonde van de beschikbare tijd en makkelijk te voorkomen.”

Plezier in verkoop
Bijvoet kent als ZZP-coach de vele valkuilen en geeft in zijn verkooptraining vele nieuwe inzichten en logische eyeopeners, waardoor de ZZP’er zijn verkoopwerkzaamheden met meer plezier zal gaan uitvoeren. “Belangrijker nog”, zegt Bijvoet “je leert nadrukkelijk de voor jou essentiële verkoopactiviteiten op jouw eigen natuurlijke manier toe te passen. Het genereren van werk wordt hierdoor simpeler, leuker en daardoor makkelijker voor je.”

ZZP-training ‘Verbeter je Verkoop’ door Joost Bijvoet
Kosten: 125 euro excl BTW
12 juni of 26 juni, 1300 – 1700 uur
Einsteinweg 4, Lelystad
Aanmelden voor de training kan via www.GetSmartSeminars.nl.

Leave a Comment