Zakelijke ontmoetingen bij Hans & Grietje in Zeewolde

In het sprookjesachtige decor van pannenkoekenhuis Hans & Grietje in Zeewolde kwamen op vrijdag 7 oktober ondernemers, bestuurders en andere beslissers van Flevoland en de Noord-Veluwe elkaar tegen. De bijeenkomst was georganiseerd door De Diamant van Midden-Nederland onder de naam ‘View to Opportunities’. Oftewel een uitzicht op de mogelijkheden om met elkaar economische kansen te verzilveren.

De vergezichten in de nabije toekomst zien er veelbelovend uit. De economie van het Diamant-gebied (Noord-Veluwe en Zeewolde) doet het goed en de perspectieven zijn gunstig. In Almere zijn de voorbereidingen van de Floriade 2022 volop in gang gezet en de organisatoren streven naar de aansluiting met het regionale bedrijfsleven. In 2018 is Lelystad Airport een belangrijke luchthaven voor zakelijk en toeristisch vliegverkeer. Dat kan zorgen voor een enorme impuls voor de bedrijvigheid in de brede omgeving.
De Diamant zet zich in om samen (oude en nieuwe land; ondernemers, onderwijs en overheid) de kansen te verzilveren. “Het is dan wel nodig om de handen ineen te slaan,” aldus gedeputeerde Bea Schouten van de provincie Gelderland. Voorzitter Joost Fraanje van De Diamant voegde daaraan toe: “Kansen doen zich voor, maar om sprookjes waar te maken, is  creativiteit nodig en de wil om krachten te bundelen.”

V2O staat voor View to Opportunities en is de opvolger van R20 (2014) en M20 (2015), een drukbezochte reeks bijeenkomsten waarin o.a. de mogelijkheden rondom Lelystad Airport en de Floriade 2022 centraal stonden.

v2o

Foto: De afsluiting van V2O met gedeputeerde Bea Schouten (links) in gesprek met Ron van Gent bestuurslid van VNO-NCW Midden. Foto: SteijgerComm

 

Leave a Comment