Werkgevers Flevoland kijken samen naar troonrede

Op 19 september zullen werkgevers uit Flevoland gezamenlijk naar de troonrede gaan kijken. Zij doen dat in het stadhuis van Lelystad. Het vormt de afsluiting van een symposium dat ‘s ochtends in de raadzaal wordt gehouden over inclusief werkgeverschap. Het symposium op zijn beurt is onderdeel van een groots banenevent dat in het stadhuis en op het Stadhuisplein door Flevoland Werkt! wordt georganiseerd.

Inclusief werkgeverschap

In de ochtend is er in het Stadhuis een minisymposium speciaal voor Flevolandse werkgevers. Onder de titel ‘Op weg naar Inclusief Werkgeverschap’ en aan de hand van enkele presentaties uit de praktijk onder leiding van presentator Gert-Jan Jansen discussiëren de werkgevers over de mogelijkheden en kansen van de inclusieve arbeidsmarkt waarin niemand aan de kant staat. De inclusieve arbeidsmarkt biedt bovendien een oplossing voor de huidige krapte op de arbeidsmarkt. De sprekers op het symposium zijn Meine Breemhaar (MAC3PARK/KMMgroep/Pitteloo), Hajé de Jager (Hajé Hotels en Restaurants)  en Ellen van Poorten (Floriade/Zakenvrouw van het Jaar).  Geïnteresseerde werkgevers kunnen zich hier aanmelden.

Interessante workshops voor werkzoekenden
In de middag van 14.00 tot 17.00 uur is er een banenmarkt zowel voor regulier werkzoekenden als voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In het Stadhuis worden verschillende interessante workshops voor werkzoekenden gegeven, met praktische informatie zoals over netwerken, pitchen en profileren. Maar ook educatieve workshops over je persoonlijke effectiviteit. Bovendien zullen er inspiratieve workshops plaatsvinden met Michaelrobbert Brans, ondernemer en sporter met een beperking of liever gezegd een adaptive sporter. Hij verkreeg landelijke bekendheid als éénbenige deelnemer aan de Nederlandse versie van American Ninja Warrior dat door SBS6 werd uitgezonden.

Presentaties en demonstraties op Stadhuisplein
Op het Stadhuisplein presenteren verscheidene bedrijven met vacatures zich in pagodetenten, zijn er demonstraties en er is een podium voor de muzikale omlijsting van het evenement. Er zullen zo’n 50 Flevolandse bedrijven op het banenevent aanwezig zijn. Zij zijn geclusterd rond techniek, detailhandel/horeca, agrifood, transport/logistiek en zorg.

Aanmelden bedrijven en werkzoekenden
Bedrijven met vacatures – regulier en/of banenafspraak – die graag kennis willen maken met talentvolle mensen, kunnen zich voor de banenmarkt via www.flevolandwerkt.info aanmelden. Werkzoekenden zijn vanzelfsprekend van harte welkom. Ook zij kunnen zich aanmelden via de website van Flevoland Werkt!, waar zij zich ook voor het bijwonen van één of meerdere interessante workshops kunnen aanmelden.

Over Flevoland Werkt!
Om de doelen voortvloeiend uit de banenafspraak te realiseren, hebben gemeente Almere, Dronten, Lelystad, Noordoostpolder en Urk, werkgeversorganisatie VNO-NCW, vakbonden FNV en CNV en UWV de handen ineengeslagen in het samenwerkingsverband Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF). Onder de noemer ‘Flevoland Werkt!’ werkt het RWF aan de inclusieve arbeidsmarkt.

Meer informatie op de website van Flevoland Werkt!