Stichting De Biezenburcht genomineerd voor Natuurprijs 2015

De genomineerden voor de Nationaal Groenfonds Natuurprijs 2015 zijn bekend. De Biezenburcht uit Zeewolde behoort tot één van de kanshebbers met haar “DoeNatuurlijkDag” op 25 mei a.s. Alle genomineerde projecten maken kans op de Natuurprijs 2015 van € 10.000,-. Het thema van de Natuurprijs is dit jaar ‘Feest met de Natuur!’ en het Nationaal Groenfonds zoekt hiervoor aansluiting bij het landelijke feestweekend “Fête de la Nature” dat van 23 tot en met 25 mei georganiseerd wordt.
De “Doe Natuurlijk Dag” van De Biezenburcht sluit goed aan bij het door de organisatie gekozen thema voor dit jaar “ “Feest met de Natuur”. Een leuk, actief en educatief uitje voor jong en oud in de natuur met de diverse activiteiten. Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Natuurmonumenten .

De genomineerde projecten zijn:
1. Bloemenpad, organisatie Bloemenpad (Drenthe)
2. De Vogelweek, Vogelbescherming Nederland (Utrecht)
3. Doe Natuurlijk Dag, Stichting De Biezenburcht (Flevoland)
4. Elfsteden Bijenlint Fryslân, M. de Bie (Fryslân)
5. Jeugdboswachters, Stichting Het Groninger Landschap (Groningen)
6. Maaien met de zeis, Landschapsbeheer Groningen (Groningen)
7. Tel mee voor meer natuur in de tuin, Sovon Vogelonderzoek Nederland e.a. (Gelderland)

De winnaar van de Natuurprijs 2015 wordt op 21 mei 2015 bekend gemaakt.
Met de inschrijving maken de projecten kans op de Natuurprijs van € 10.000,- of de Aanmoedigingsprijs van € 2.500,-. De winnaar van de Natuurprijs 2015 wordt bekend gemaakt op donderdag 21 mei. Alle genomineerden organiseren een activiteit tijdens het weekend van 23 tot en met 25 mei tijdens Fête de la Nature.  Fête de la Nature wil zo veel mogelijk mensen op een feestelijke en verrassende manier in contact brengen met de natuur in al haar diversiteit. De Stichting is hierbij de centrale schakel tussen de organisatoren van en de deelnemers aan activiteiten in de natuur. Alles over de speciale activiteiten van de genomineerde projecten en meer dan honderd andere festiviteiten zijn te vinden op www.fetedelanature.nl.

Leave a Comment