Rotary Zeewolde neemt initiatief ‘Landmark’ Tulpeneiland – cadeau van en voor alle Zeewoldenaren

De Rotaryclub Zeewolde viert haar 25-jarig jubileum met een opmerkelijk project: een opvallend  15-meter hoog bouwwerk in de vorm van een reusachtige tulp op het Tulpeneiland. De service club wil dit ‘landmark’ binnen een jaar realiseren. Dit werd op dinsdag 27 juni tijdens een drukke bijeenkomst op de Golfclub Zeewolde door projectvoorzitter Wim van den Noort bekend gemaakt.

Het Tulpeneiland voor de kust van het nog aan te leggen Waterkwartier in de Polderwijk is geïnspireerd door het Palmeiland bij Dubai. Het heeft de vorm van een heuse tulp, maar dat is alleen vanuit de lucht goed waarneembaar.  Dat bracht de Rotary Zeewolde op het idee om een Landmark Tulp te realiseren als jubileumproject en cadeau van en voor alle Zeewoldenaren.  Het gaat om een 15 meter hoge tulp waarvan bloembladen in de kop dienst doen als een verticaal werkende windmolen die energie zal leveren voor een lamp (LED-technologie) die gedurende een aantal uren in de avond fraai en dynamisch (overvloeiende kleuren) zal branden.

Het initiatief van de Rotaryclub Zeewolde heeft de steun van de gemeente Zeewolde, die met name faciliterend haar medewerking zal verlenen. Wim van den Noort zegt dat de komende weken de fondsenwerving van start gaat. Daaronder valt ook het aanboren van (innovatie)fondsen. Naar verluid is er een bedrag nodig van circa € 1,5 ton.

Meer informatie op de website www.landmark-tulp.nl.