Practicum uit Soest neemt LucasBolhuis uit Zeewolde over

Practicum Groep uit Soest heeft LucasBolhuis Drukkers uit Zeewolde overgenomen. LucasBolhuis verkeerde net als haar zusterbedrijf Papyrus uit Diemen in financiële moeilijkheden. Op 11 mei werd surseance van betaling verleend, waarna een week later op 18 mei de rechtbank het faillissement uitsprak. Op de website van Bolhuis Drukkerij wordt gemeld dat per 19 mei LucasBolhuis Drukkers en haar zusterbedrijven Grafisch Bedrijf Papyrus Diemen, Mewadruk Hilversum, Drukkerij Bolhuis Ermelo en De la Montagne print + more Hilversum zijn overgenomen door de Practicum Groep uit Soest.

Hans Schoolenberg van Bureau Buitendijks & De Kwelder schrijft op de website van de Onderlinge Vereniging van Crediteuren Niet Zonder Ons: “Gezien de voortvarendheid waarmee Practicum de zaak overneemt doet het vermoeden rijzen dat dit redelijk voorgekookt is – al dan niet door een stille curator.”

“Door de overname door Practicum Groep is de continuïteit voor opdrachtgevers van de LucasBolhuis Groep verzekerd”, zo laat Practicum weten. “Vooralsnog blijven de verkoopactiviteiten vanuit Zeewolde plaatsvinden. De offset‐ en printactiviteiten zullen decentraal worden uitgevoerd bij Drukkerij Practicum of Drukkerij Atlas in Soest.”

Practicum rijgt de laatste jaren de ene na de andere failliete drukkerij aan elkaar. Drukkerij Atlas uit Soest (2008) en Onkenhout uit Hilversum (2011), legden de basis voor de huidige expansie. Verleden jaar nog nam Practicum de failliete drukkerijbedrijven De Drie Poorten uit Nijkerk en Graficiënt uit Almere over. Opvallend is dat Practicum bij al haar overnames telkens dezelfde verklaring geeft: de offset- en printactiviteiten worden “decentraal” in Soest uitgevoerd en de verkoopactiviteiten blijven “vooralsnog” lokaal plaatsvinden. In het voormalige pand van Graficiënt op het bedrijventerrein Stichtse Kant komt volgens de gemeente Almere nu een groothandelsbedrijf in de modebranche. Wat er met de drukkerij op industrietterrein Trekkersveld in Zeewolde gaat gebeuren is niet bekend gemaakt.

 

Leave a Comment