Peter Broer stapt over naar Metafoor

Lelystad/Almere, 07 Oktober 2015 /EZPress/ – Drs. Peter Broer (38) senior account manager bij MAC3PARK, maakt na 12 jaar de overstap van het commerciële vastgoed naar het gemeentelijk/maatschappelijk vastgoed. Per 1 oktober is hij in dienst getreden van Metafoor Vastgoed en Software.

Metafoor is een landelijk opererende organisatie met ongeveer 60 juristen, projectleiders, planeconomen en vastgoedadviseurs. Het adviesbedrijf opereert sinds 1995 in de markt vanuit drie bedrijven: Metafoor Vastgoed en Software, Metafoor Ruimtelijke Ontwikkeling en Metafoor Personeelsbank. Samen leveren ze vanuit vestigingen in Almere en Lelystad diensten op het gebied van advies, onderzoek, interim management, software en detachering aan vooral lokale overheden en woningcorporaties.

Groei

Peter Broer is in de afgelopen twaalf jaar commercieel verantwoordelijk geweest voor de groei van de vastgoedportefeuille van MAC3PARK naar ruim 150.000m2 en heeft de positionering van MAC3PARK in Flevoland mede bepaald met projecten die landelijke en regionale uitstraling hebben gekregen. Zo stond hij aan de basis van de Creative Campus in Almere, dat is uitgegroeid tot de grootste private herontwikkeling/ transformatie van industrieel vastgoed in Nederland. Ook op het terrein van gebiedspromotie en samenwerking op bedrijventerreinen is Peter Broer actief geweest. In goede samenwerking met gemeenten en stakeholders is op verschillende bedrijventerreinen van Dronten, Lelystad (Larserpoort, Oostervaart), Emmeloord en Almere (De Vaart) veel gedaan aan het opzetten van nieuwe samenwerkingsvormen ten behoeve van het verbeteren van het beheer en de uitstraling van bedrijventerreinen.

Strategisch vastgoed
Bij Metafoor Vastgoed en Software gaat Peter Boer zijn expertise op het gebied van de economische geografie en commercieel vastgoedbeheer inzetten om gemeenten te adviseren op het gebied van strategisch vastgoedbeheer. “Gebouwen optimaal laten renderen in hun omgeving waarbij mensen centraal staan is mijn passie”, zegt Peter Broer, die als autoriteit geldt op het gebied van zakelijk vastgoed in Flevoland en de (her)ontwikkeling van bedrijventerreinen. “Vooral in het beheer van maatschappelijk vastgoed zie ik kansen voor gemeenten om de marktwaarde van vastgoed te verhogen”, zegt Broer die bij Metafoor de functie bekleedt van Senior Vastgoedadviseur.

Leave a Comment