Onderwijsinitiatief Drontenaar Breemhaar slaat goed aan

De particuliere school Infinity College voor voortgezet onderwijs breidt flink uit op Campus Diemen Zuid. Door de snelle toename van het aantal leerlingen die voor het schooljaar 2018/2019 wordt verwacht, heeft de school besloten een tweede verdieping te huren in het Campus Offices gebouw van M7 Real Estate aan de Dalsteindreef 141 in Diemen. Het totaal aantal vierkante meters dat de school in gebruik neemt komt daarmee op 1200 m2.

Het op Campus Diemen Zuid gelegen gebouw ligt op een zichtlocatie langs de Gooiseweg en op steenworp afstand van het NS station Diemen-Zuid. Dat maakt deze locatie zeer geschikt voor de vestiging van een school. De nieuwe particuliere school Infinity College voor voortgezet onderwijs is sinds september 2017 op de Campus Diemen Zuid gevestigd. De leerlingen komen voornamelijk uit Amsterdam en ’t Gooi, voor wie de campus heel goed bereikbaar is. De campus kenmerkt zich door uitgebreide voorzieningen zoals een supermarkt, diverse eetgelegenheden en sportfaciliteiten waar de leerlingen gratis gebruik van kunnen maken.

Bij Infinity College krijgen leerlingen individuele aandacht met docenten en fulltime coaches op school. Daardoor is het mogelijk dat de leerlingen op eigen tempo en op eigen niveau kunnen werken. Infinity College kenmerkt zich door een rustige en veilige leeromgeving waar leerlingen les krijgen in kleine klassen. Het slagingspercentrage van deze aanpak ligt boven de 96%. Infinity College biedt het onderwijs bovendien zeer voordelig aan. Een jaar onderwijs op havo-niveau kost bij Infinity College rond de 12.000 euro en dat is ongeveer 50% lager dan bij het particuliere onderwijsaanbod elders.

Ook vestiging in Rotterdam
Infinity College wil in het aankomende schoolseizoen uitbreiden met een vestiging in Rotterdam-Noord. Locaties nabij de Erasmus Universiteit worden onderzocht, maar ook in Rotterdam centrum en Kralingen. Er wordt thans een geschikte locatie gezocht die initieel ruimte biedt aan 50 leerlingen. Nog vóór de zomer wil Infinity College beslissen waar in Rotterdam haar 2e schoollocatie gevestigd zal worden.

Foto: Infinity College breidt flink uit op Campus Diemen Zuid. Daartoe tekende Infinity College directeur Meine Breemhaar (rechts) op 9 april een uitbreidingscontract met Christian Ilias van M7 Real Estate (links).