Noordersluis heeft primeur van ‘Ondernemersspreekuur op locatie’

Ruim 30 Lelystadse ondernemers van bedrijventerrein Noordersluis beleefden donderdag 10 februari 2016 de primeur van een ‘ondernemersspreekuur op locatie’. De Lelystadse wethouder Economische Zaken Jop Fackeldey kwam naar de ondernemers toe om te horen wat er leeft en speelt  in relatie tot de gemeentelijke overheid. Met zijn ‘spreekuur op locatie’ onderstreept wethouder Fackeldey het collegebeleid een ondernemersvriendelijke stad te willen zijn, gericht op het wegnemen van drempels.  Als het aan wethouder Fackeldey ligt, volgen er per bedrijventerrein meer van dergelijke ontmoetingen met ondernemers.

De ondernemers van Noordersluis wisten het ondernemersspreekuur te benutten om verschillende zaken bij de gemeente aan te kaarten: ideeën voor toeristische arrangementen, verkennen van uitbreidingsmogelijkheden, uitnodigingen voor nadere kennismaking middels bedrijfsbezoeken, hoe te profiteren van duurzaamheidsleningen, financieringsregelingen, etc.

Het bestuur van Platform Noorderluis is tevreden over de manier waarop de gemeente Lelystad zich presenteert: Rob Homeyer namens het Platform: “De manier waarop de gemeente moeite doet om met ondernemers in gesprek te komen en het ondernemersklimaat in de stad wil bevorderen, wordt door de ondernemers op Noordersluis zeer gewaardeerd. De opkomst en interesse om met de wethouder in gesprek te gaan getuigt daar ook van. De drempel om het Ondernemersplein binnen te lopen, is zeker verlaagd. Een aantal ondernemers heeft al aangekondigd om van het wekelijkse spreekuur dat de wethouder daar heeft gebruik te maken.”

Drempels weg

Om economische initiatieven te stimuleren, mogelijke drempels tussen ondernemer en gemeente zoveel mogelijk weg te nemen c.q. te voorkomen is in april 2014 het Ondernemersplein Lelystad geopend. Medewerkers van het plein zijn van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur aanspreekbaar voor alles wat met ondernemen in Lelystad te maken heeft. Zij helpen u graag verder.

Na de zomer 2015 is wethouder Fackeldey begonnen met een wekelijks spreekuur over economische zaken in het Ondernemersplein. Zowel beginnende als reeds gevestigde ondernemers zijn elke maandag tussen 11.00 en 12.00 uur van harte welkom bij het Ondernemersplein om in gesprek te gaan met de wethouder economische zaken.

Goed vervolg geven aan primeur

Aan de mogelijkheden om ondernemerszaken bij de gemeente aan te kaarten is nu het ‘ondernemersspreekuur op locatie’ toegevoegd. Ondernemers op andere bedrijventerreinen die de wethouder ook op bezoek willen hebben voor een ondernemersspreekuur, kunnen contact opnemen met het Ondernemersplein, tel. 0320-278555, ondernemersplein@lelystad.nl.

 

Leave a Comment