Maandag 14 september gaat Dronteringweg dicht

De provincie gaat aan de slag met de Dronterringweg van maandag 14 september tot en met zaterdag 31 oktober 2015. De Dronterringweg krijgt nieuw asfalt tussen de Biddingweg en de rotonde met de Overijsselseweg. Ook wordt op het kruispunt met de Biddingweg een rotonde aangelegd en wordt de duiker in de Elandtocht vervangen.

De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd in de periode september 2015 – mei 2016. De eerste fase duurt van maandag 14 september tot zaterdag 31 oktober. De overige fases worden in het voorjaar van 2016 gedaan.

Omleidingen

  • Tijdens de afsluiting worden omleidingsroutes aangegeven voor het wegverkeer. Brom-/fietsverkeer kan gewoon doorgang vinden. Zij moeten rekening houden met een plaatselijke omleiding bij de Elandtocht.
  • Buslijn 146 rijdt via de Overijsselseweg en de Biddingweg van/naar Swifterbant. De bushaltes bij de Elandweg zijn daarom tijdelijk niet in gebruik.
  • Bestemmingsverkeer van en naar de Kolk kan gebruikmaken van een tijdelijke bypass, die wordt aangelegd naast het huidige kruispunt Biddingweg-Tarpanweg.

omleidingsroute

Werkzaamheden in 2016

In het voorjaar van 2016 worden de werkzaamheden aan de Dronterringweg vervolgd. Het asfalt tussen de kruispunten Swifterringweg en Biddingweg vervangen dan door een nieuwe verharding. Ook wordt het kruispunt met de Kolk omgebouwd tot een rotonde. Ook legt de provincie een nieuw fietspad aan tussen de Beverweg en de Kolk. Het bestaande fietspad tussen Swifterringweg en de Poort wordt opgeknapt. Definitieve data volgen in het begin van het nieuwe jaar.

Leave a Comment