Lezingenavond over kunstmatige intelligentie en robotisering

 

De afdeling Flevoland van de Vrije Universiteit-vereniging organiseert op  21 maart a.s. in het Theater Posa in Lelystad een lezingenavond (aanvang 19.30 uur) over het onderwerp “Kunstmatige intelligentie, robotisering en onze toekomst”. Hoogleraar Frank van Harmelen en lector Marcel Heerink zijn de sprekers die zullen nagaan wat de gevolgen zijn van kunstmatige intelligentie en hoe robots ons leven zullen veranderen.

Zelfdenkende machines

Computers verslaan ons bij schaak, robotauto’s rijden door onze straten en Google Glass wordt gebruikt om mensen met autisme te leren gezichtsuitdrukkingen te ontcijferen. Drie voorbeelden van successen van zelfdenkende machines, maar de vraag rijst: wat volgt nog en houden we als mens controle?  Robots zullen ons leven veranderen en we gaan dat gewoon vinden. We gaan sociale relaties met ze aan, van ze houden, haten en blij met ze zijn. Maar wat zijn de ethische, juridische en psychologische aspecten van deze ingrijpende verandering?

Voor wie?

De bijeenkomst is voor ieder toegankelijk, maar aanmelding bij andries.greiner@gmail.com vooraf is verplicht. De zaal heeft een beperkte capaciteit; tijdig aanmelden is dan ook noodzakelijk. Toegang is 5 euro, bij de ingang te voldoen. Leden VUvereniging en studenten gratis.

Meer info over de VUvereniging en de lezingen op 21 maart vindt u hier