Kunstzinnige actie tegen winning schaliegas

Samen met Tegengas heeft Willem Hoogeveen een kunstwerk aangelegd in een tulpenveld nabij Rutten. Op het kunstwerk is een persoon te zien die bij een boortoren vandaan naar een zon toe vlucht. Hiermee verbeeldt Hoogeveen de wens van de inwoners van Noordoostpolder: geen schaliegas, wél energie van zon en wind.

Urgentie van actie tegen schaliegas

Tegengas wil met deze actie de inwoners attent maken op naderend onheil. Als het aan minister Kamp ligt wordt er in onze Noordoostpolder naar schaliegas geboord. Hij wil daartoe voor de zomer de vergunning aan Cuadrilla verlengen. Het boren zou dan in de volgende kabinetsperiode moeten gebeuren. En dat wil Tegengas absoluut voorkomen. Het is veel beter om het geld dat daarvoor nodig is te steken in duurzame energie zoals zon en wind.

Tegengas nodigt inwoners en bedrijven uit voor congres

Dinsdagavond 12 mei organiseert Tegengas een schaliegas congres in ’t Voorhuys te Emmeloord. Iedereen is welkom. Naast veel betrokken bedrijven zijn ook bestuurders van onze gemeente, buurgemeenten en provincie Flevoland van de partij. Daarnaast zijn ook Tweede Kamerleden uitgenodigd. Tegengas verwacht veel belangstelling van eigen inwoners. Aanvang 19.00 uur en de toegang is vrij. Vol is vol.

 

Leave a Comment