Kickoff Startup Almere – De lancering van de startup community in Almere

Op 28 januari van 19.00 – 21.30 uur vindt er in de Rabotoren van Almere een evenement plaats waar je meer kunt  leren en ervaren over startups. De deelnemers krijgen van experts doon.nu. een workshop over de methodes die startups gebruiken met de titel ‘innoveren zoals startups’. Eén van de andere sprekers is Niek van der Voort. Hij komt spreken over zijn eigen ondernemersavontuur. Hij is voormalig docent ondernemerschap aan de UVA, een startup community builder en nu Co-Founder & Owner van het bedrijf Lastmason.

Startups zijn teams van ondernemers die samen een innovatief product of innovatieve dienst ontwikkelen vaak door middel van technologie. Een veelgebruikte methode is de Lean Startup Method, waarbij de ondernemers steeds bezig zijn met het verbeteren van hun product of dienst. Daardoor kunnen Startups zich richten op schaalbaarheid waardoor ze met beperkte middelen veel klanten kan bedienen. 

Startup Almere werkt samen met het nationale Startup ecosysteem:  Startupdelta en StartupAmsterdam.


In september 2015 kwam voor het eerst een groep bedrijven, ondernemers en instellingen bij elkaar die vonden dat het klimaat voor startups in Almere en Flevoland moest worden verbeterd. Vervolgens hebben de gemeente Almere en de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland StartupAlmere gefaciliteerd. Het doel van StartupAlmere is het startupklimaat van Almere en Flevoland verbeteren, zodat startups een vliegende start kunnen maken. Nieuwe samenwerkingspartners kunnen zich nog steeds aanmelden via de website.
Het eerste evenement is bedoeld voor jong en oud, mensen met ondernemingservaring en zonder. Via de website www.startupalmere.nl kun je je aanmelden voor het evenement. 

Leave a Comment