Flevopenningen Magazine deze week verspreid

Dronten, 16 April 2015 /EZPress/ – Het Flevopenningen Magazine ter gelegenheid van het Gala van de Flevopenningen op 24 april in Dronten is deze week provinciebreed verspreid. Tom Lansink, voorzitter van de stichting Flevopenningen, nam het eerste exemplaar in ontvangst.

Op 28 pagina`s worden in het glossy tijdschrift de genomineerden voor de Flevopenningen Toponderneming, Innovatie en Windesheim Flevopenning beste Comakership voorgesteld. De Flevopenningen worden door de Stichting Flevopenningen voor de elfde keer uitgereikt. Dat gebeurt traditiegetrouw op een groots georganiseerd Gala waaraan dit jaar door ruim 450 ondernemers en bestuurders wordt deelgenomen. In zijn voorwoord zegt Leen Verbeek, commissaris van de Koning over de Flevopenningen: “In een wereld die verandert is het goed om tradities te koesteren en tegelijkertijd veel aandacht te geven aan innovatie en adaptatie.”

Zakelijke kruisbestuiving
Tom Lansink zegt dat het Gala van de Flevopenningen bestemd is voor de crème de la crème van Flevoland en dat het na 11 edities nog springlevend is. “Als provinciebreed zakenevenement heeft het ook aantrekkingskracht op de omliggende regio`s”, zegt hij. “Dat zorgt voor een gezonde provinciebrede en interregionale zakelijke kruisbestuiving.”

Groeisectoren
Gedeputeerde Jan-Nico Appelman breekt in het Flevopenningen Magazine een lans voor meer samenwerking tussen bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid. Hij noemt het Comakership-onderwijsmodel van Hogeschool Windesheim Flevoland als het voorbeeld van een geslaagde samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. “De groeisectoren AgroFood, High Tech & Composietmaterialen en Lifescience & Health vormen tezamen de banenmotor van Flevoland die intreders op de arbeidsmarkt tal van uitdagende mogelijkheden en carrièreperspectieven biedt.”

Ultieme waardering
In het magazine verder een artikel over hoe Zeewolde aan de weg timmert om bedrijven naar de gemeente te lokken, het Waterschap Zuiderzeeland over energiebesparing, duurzaamheid en milieubewustzijn, Hogeschool Windesheim Flevoland over het succesvolle Comakership-model en VNO-NCW over de Flevopenningen als ultieme waardering voor ondernemerschap.

Leave a Comment