Hekel aan lelijke zonnepanelen? AERspire bewijst dat het ook anders kan.

Overal in de straten zie je ze verschijnen. Op platte daken, schuine daken, hele daken, halve daken. Zonnepanelen in alle maten en uitvoeringen. De verrommeling is velen een doorn in het oog. Dat het ook anders kan bewijst het Brabanste AERspire Aesthetic Energy Roofs. Deze innovatieve organisatie heeft met een project in Eindhoven de eerste plaats behaald in een wedstrijd om het fraaiste zonnestroomproject van Nederland. De wedstrijd was uitgeschreven door ENSOC, het online platform voor energieprofessionals. Tot 31 augustus kon er worden gestemd op de 10 genomineerden. Met 50% van de stemmen sleepte AERspire glansrijk de eerste prijs in de wacht.

Het winnende project ligt aan de Karel de Grotelaan in Eindhoven. Daar heeft AERspire veertien rijtjeshuizen voorzien van een dakvullend zonnestroomsysteem dat er strak uitziet en dat reguliere dakbedekking overbodig maakt. De rijtjeshuizen zijn onderdeel van het project Genderdal, dat de duurzaamste wijk van Eindhoven moet worden. Het project is gerealiseerd door AERspire en Heijmans in opdracht van woningcorporatie Stichting Woonbedrijf SWS Hhvl. Architectenbureau Van Helmond & Zuidam maakte het ontwerp van de woningen.

Groeiende markt
ENSOC wilde laten zien dat zonnestroomprojecten in Nederland steeds mooier worden. Zij communiceerde de wedstrijd low profile op haar website. Via social media en actieve promotie sleepte AERspire moeiteloos de helft van de stemmen binnen. Een prachtige prestatie!
Het is overigens niet de eerste keer dat AERspire een prijs wint. Eerder was het bedrijf al winnaar van de Dutch Solar Awards (2014). Daarnaast is AERspire genomineerd voor de InnovAward 2015. Daarmee bewijst AERspire dat er in de groeiende markt van solarenergie behoefte is aan energiedaken die niet alleen het juiste rendement leveren maar ook buitengewoon mooi zijn om te zien.

Esthetische dakoplossing
De energiedaken van AERspire geven een volledige dakoplossing: ze zijn dakpan en solarpaneel tegelijk. Dankzij de strakke afwerking bieden de daken een zeer esthetische aanblik. AERspire daken zijn zowel toepasbaar bij nieuwbouw als bij renovatie. Het dak genereert elektriciteit en is helder over de opbrengst: met een speciaal ontwikkelde app maakt inzichtelijk hoeveel energie er is opgewekt en verbruikt. Dat maakt AERspire een leverancier die niet alleen duurzame energie levert maar ook bijdraagt aan bewust energieverbruik.

Leave a Comment