Geld verdienen met Pinokkio

Twintig Flevolandse jongeren zijn deze week begonnen met het project ZomerOndernemer. Zij willen in de zomervakantie hun eigen bedrijf opstarten, als alternatief voor een vakantiebaan. Met groot enthousiasme zijn ze gestart met de driedaagse training in de Rabobank Flevoland in Lelystad. Naast ondernemende vaardigheden leren ze over onderwerpen als belastingen en administratie. Na de training is er elke week een terugkombijeenkomst bij diverse bedrijven in Flevoland. Op 25 augustus is er een feestelijke afsluiting bij de provincie Flevoland.

De jongeren zijn tussen de 15 en 24 jaar en afkomstig uit heel Flevoland. Ze hebben heel diverse bedrijfsideeën, zoals webshops voor exclusieve en zelfontworpen kleding en voor sieraden, reclame op werkkleding, een online bijlesplatform, een organisatieadviesbureau, media vormgeving, fotografie en het 3D printen van onderdelen voor cosplay (gekostumeerde rollenspelen).

Als onderdeel van de training doen de jonge ondernemers een guerillamarketing actie in het centrum van Lelystad. Ze krijgen een willekeurig voorwerp, zoals een Pinokkio of een pot met schelpen, waarmee ze een ludieke actie bedenken om in een uur € 20,- mee te verdienen.

ZomerOndernemer vindt dit jaar voor de zevende keer plaats in Flevoland. Het project wordt gefinancierd door de gemeenten, de Rabobank, MAC3PARK, stichting CCHO, Fonds 21, Okkerse en Schop en de provincie Flevoland.

ZomerOndernemer 2016

De groep jonge ondernemers bijeen bij de aftrap van van de zevende editie van ZomerOndernemer.

Leave a Comment