Flevopenningen ondernemersprijzen uitgereikt

Op vrijdag 8 april was het dan zo ver: de uitreiking van de vier Flevopenningen. In aanwezigheid van o.a. minister Melanie Schultz van Haegen en commissaris van de Koning Leen Verbeek werden deze ondernemersprijzen uitgereikt.

Burgemeester Margreet Horselenberg was er bijzonder trots op dat Lelystad dit jaar gastgemeente mocht zijn van een gala dat al bij voorbaat een succes is. Immers, alle kaarten waren al ruim van te voren uitverkocht en dat zegt wel iets over ons ondernemersklimaat. De presentatie was bij Lucille Werner in vertrouwde handen. Een vakvrouw, dat was al snel duidelijk.

Winnaar van de Windesheim Flevopenning beste Comakership is geworden: Team SPOT voor Light Challenge, een lichtplan voor de Markt in Almere-Haven.

2-Winnaars Windesheim beste Comakership 2016

Team Spot

Wethouder Froukje de Jonge reikte als voorzitter van Flevoland Werkt, het Werkbedrijf van de Arbeidsmarktregio en als wethouder Participatie, Werk en Inkomen van de gemeente Almere de Participatie Flevopenning uit. Zij is sterk betrokken bij wat voor mogelijkheden en kansen er liggen voor werkgevers door de veranderingen met de komst van de Participatiewet.
Ze gaf aan dan ook zeer blij dat nu zes Flevolandse werkgevers laten zien wat er mogelijk is. Zij vond het een eer en groot genoegen dat ze aan deze rijke traditie van de Flevopenningen nu een nieuw onderdeel mocht toevoegen met de allereerste uitreiking van de Participatiepenning.

Winnaar van de 1e Flevopenning Meest Participerende onderneming is Daklapack BV uit Lelystad.

3-Winnaar Participatie FP 2016

Dacklapack

Voor de uitreiking van de Innovatie Flevopenning 2016 heeft platina sponsor ING MKB Flevoland en Weesp de heer Hans de Graaf, directeur MKB ING Nederland en directielid van ING Zakelijk Nederland, uitgenodigd en de heer De Graaf was hiertoe graag bereid. In zijn speech gaf hij de innovatiedoelstellingen van ING aan en legde hij de link naar de Innovatie Flevopenning.

De winnaar van de Innovatie Flevopenning 2016 is Vabo Composites uit Emmeloord.

4-Winnaars Innovatie FP 2016

Vabo Composites

Gedeputeerde Jan Nico Appelman reikte de Flevopenning Top-onderneming 2016 uit. In zijn speech benadrukte hij de taak van de vak- en hoofdjury en ook de hoge kwaliteit van de aangemelde bedrijven voor de nominatie voor de Innovatie Flevopenning en de genomineerde bedrijven voor de Top-onderneming. De jurering van de Flevopenning Toponderneming was dit jaar niet gemakkelijk. Hij bedankte de leden van de hoofdjury dan ook zeer voor hun ondersteuning. De juryleden hebben een bezoek gebracht aan de zes ondernemingen die zijn voorgedragen door gemeenten en bedrijfskringen. De hoofdjury is bij alle bedrijven heel prettig ontvangen en zij hebben uitgebreid gesproken met de ondernemers. Het was geweldig om een kijkje achter de schermen te mogen nemen. Appelman: “Dank aan de ondernemers voor jullie gastvrijheid en openheid.”

De Flevopenning TOP-onderneming 2016 is Marfo BV uit Lelystad.

5-Uitreiking TOP FP 2016    6-Winnaars TOP Flevopenning 2016

Marfo 

De reacties na afloop van het gala waren enthousiast. Een andere opzet met entertainment en nog meer gelegenheid tot netwerken werden als zeer positief ervaren. Het Q-combo zorgde voor de muzikale omlijsting van het evenement. Piperband Pegasus uit Barneveld nam de gasten mee voor het walking dinner en tijdens een show van Lights in Motion werd winnaar Top-onderneming Marfo BV bekendgemaakt. De afterparty onder leiding van DJ Marc was absoluut een feest en er klonk dan ook een “Neeeenn” toen hij de knoppen dicht draaide.

 

 

Leave a Comment