Flevolandse Haringparty groot succes

Een vaatje met Hollandse nieuwe haring ging vrijdag 17 juni tijdens de eerste Flevolandse haringparty op de Bataviawerf te Lelystad voor € 2500 van de hand. Uit handen van Bataviawerf directeur Hans Maris kreeg de Lelystadse burgemeester Margreet Horselenberg het vaatje nieuwe haring als dank voor haar inzet voor de stad en voor de komst van een muziekkoepel in het bijzonder. Zij hield het vaatje niet voor zichzelf maar veilde het voor het goede doel. In een door Margreet Horselenberg strak geleide veiling boden de aanwezige ondernemers tegen elkaar op. Uiteindelijk ging het vaatje naar de Dronter ondernemer Meine Breemhaar, die daarmee de Bataviawerf aan een fiks bedrag hielp, dat zij aan het vrijwilligerswerk zullen besteden. 

De haringparty was een vervolg op het geslaagde Flevopenningen Ondernemersgala eerder dit jaar. De party is een initiatief van De Stichting Flevopenningen in samenwerking met VNO-NCW Flevoland. Afgemeten aan het grote aantal bezoekers – naar schatting 400 – was de eerste provinciebrede Haringparty een groot succes.

Haring 1Vlnr: Flevopenningen-voorzitter Tom Lansink; burgemeester Margreet Horselenberg  ondernemer Meine Breemhaar en Batavialand/Werf directeur Hans Maris

Ondernemers en bestuurder genoten onder een stralende zon van lekkere vette haring.  Zij deden dat rond het centrale thema van de Banenafspraak in het kader van de Participatiewet, die in de provincie Flevoland onder het motto Flevoland Werkt wordt uitgerold. En naast woorden over participatie waren er wat dat betreft ook daden: de haringen en drankjes werden uitgeserveerd door de mensen van het Werkbedrijf Lelystad, begeleid door het MBO college Lelystad in samenspraak met het personeel van Hajé Hotels en Restaurants uit Lelystad. Meer informatie over het werkbedrijf Lelystad vindt u hier.

Hieronder een sfeerimpressie van de Flevolandse Haringparty 2016.

Haringparty 2016 3

Leave a Comment