Finalisten verkiezing Windesheim Comakership van het Jaar bekend

Een lichtplan voor de Markt in Almere Haven, een dvd over taalontwikkeling voor logopedisten en de Camco, een schuifje voor de webcam tegen webcamhacking. Dat zijn de drie beste Comakerships van het jaar geworden.

Donderdag 9 december pitchen tien genomineerde studenten(teams) hun Comakership voor de vierkoppige jury, bestaande uit Renée Peters (wethouder gemeente Almere), Elly van Wageningen (wethouder gemeente Lelystad), Aukje Reinders (Coloriet) en Casper Swaan (Countus Accountants en voormalig VNO-NCW Flevoland). Zij beoordeelden de Comakerships onder meer op toepasbaarheid, onderscheidend vermogen, duurzaamheid, meerwaarde voor de opdrachtgever en de regio en originaliteit.

Juryvoorzitter Elly van Wageningen was zeer onder de indruk van de sterke pitches. Ze noemde de tien genomineerden ‘beloftes voor de maatschappij’, omdat zij nu al hebben laten zien wat ze in hun mars hebben en voor elkaar kunnen krijgen met een Comakership. Een Comakership is een opdracht op hbo-niveau die studenten zelf werven, uitvoeren en opleveren bij een bedijf of (overheids)instelling. De drie finalisten maken kans op de Windesheim Flevopenning voor Beste Comakership 2016, die wordt uitgereikt op het Flevopenningengala op dat op 8 april 2016 bij het Werkbedrijf in Lelystad zal plaatsvinden.

Windesheim genomineerden dec. 2015

Drie studententeams van de opleidingen Engineering (2x) en Logopedie zijn de winnaars van de Comakership van het Jaar Verkiezing. Zij maken kans op de Windesheim Flevopenning voor Beste Comakership. Foto: Windesheim Flevoland

 

 

 

Camco

Team Innova, bestaande uit studenten Engineering Leon Mulder, Bas Kohlbrugge en Timo van Greunsven, ontwikkelden de Camco, een schuifje voor de webcam dat mensen beschermd tegen webcam hacking. ‘Weinig mensen zijn zich bewust van het gevaar van webcam hacking. Een vorm van hacking waarbij er via de webcam meegekeken wordt in mensen hun leven. Bijna één op de drie mensen krijgt er mee te maken. De Camco biedt de oplossing. Onder meer Interpolis is al afnemer’, vertelt Leon Mulder. ‘De Camco vindt zijn kracht in de eenvoud. Ook maatschappelijk is het een zeer relevant product. Thuis moet je je veilig voelen en dit product draagt daaraan bij’, aldus de jury.

Lichtplan de Markt Almere Haven

Team SPOT, bestaande uit studenten Engineering Ruben Boelhouwers, Nathalie Houben, Dustin Vos en Marissa Da Thesta Jacobs de Bok wonnen al de Light Challenge met hun lichtplan dat moet zorgen voor een gezellige sfeer op de Markt in Almere Haven, waardoor mensen langer op het plein blijven hangen. Het team heeft verschillende lichtelementen ontworpen, onder meer een lichtring die om een boom heen geplaatst kan worden. Het ziet er naar uit dat het plan in de zomer van 2016 gerealiseerd wordt door de Gemeente Almere. De jury koos onder meer voor dit plan vanwege het maatschappelijk belang van goede verlichting in een buurt die zijn levendigheid verloren heeft. Ook de duurzaamheid van het plan en het feit dat het team zelf producten ontworpen en gemaakt heeft, gaven de doorslag.

DVD Taalontwikkeling

Logopediestudenten Conja Adriaanse, Marieke Bank en Simone Besseling ontwikkelden een dvd over taalontwikkeling. De logopedisten van MOC het Kabouterhuis in Amsterdam gebruiken de dvd bij voorlichtingen. De jury koos voor dit Comakership vanwege de praktische toepasbaarheid en omdat de dvd voor veel doelgroepen in te zetten is. ‘Dit Comakership is maatschappelijk ook heel relevant. Niet alles waar een probleem is, hoeft meteen door naar zware professionele zorg. Dit product stelt bijvoorbeeld ouders gerust én in de praktijk is al bewezen dat het werkt! Aldus de jury.’

Leave a Comment