Fietsonline.com uit Lelystad komt met fiets lease voor particulieren

Fietsonline.com is gestart met een uniek online “private fiets lease” concept. Particulieren kunnen eenvoudig en zeer toegankelijk een E-bike leasen inclusief jaarlijks onderhoud, reparatie en verzekering. Dit geldt voor veel landelijk bekende merken zoals Batavus en Sparta. Het assortiment wordt per maand uitgebreid met diverse merken, modellen en accessoires. Bedrijven en particulieren vragen naar nieuwe mobiliteit oplossingen. De nieuwe (elektrische) fietsen staan steeds meer in de belangstelling en bieden in toenemende mate een oplossing voor het woon-werk verkeer. Immers, 85% van de forensen hebben minder dan 15 km woon-werk verkeer. Fietsonline.com speelt met het “private fiets lease” concept in op deze nieuwe behoefte.

“Particulieren kunnen direct online binnen de webshop eenvoudig en toegankelijk E-bikes leasen. Dit inclusief jaarlijks onderhoud, pechhulp en verzekering.”
Operationeel manager Annette van den Akker van Fietsonline.com geeft aan dat het leasepakket verrassend compleet is. Online check en direct bestellen, rijklaar afgeleverd, jaarlijks onderhoud aan huis, allrisk verzekering, pech onderweg hulp en tot slot bandenplak service. De nieuwe dienst ontzorgt de klant volledig, aldus Annette. Elke drie jaar kan de klant weer een nieuwe fiets bestellen.

‘Voor Fietsonline.com is dit een eerste stap binnen de E-mobiliteit ontwikkelingen’, aldus eigenaar Dave Stegink. Bestaande zakelijke auto lease parken nemen sterk af. Bedrijven stimuleren nieuwe mobiliteit oplossingen. Particulieren kunnen kiezen uit meerdere (elektrische) vervoersmiddelen zoals : E-step, E-bike, E-scooter of andere noviteiten binnen het elektrisch segment. De private lease klanten van nu willen zelf regie houden op de invulling van hun mobiliteit. Fietsonline.com wil de nieuwe mobiliteit stimuleren middels het nieuwe private fietslease concept.

De kosten van private fietslease kunnen aantrekkelijker worden gemaakt. Klanten kunnen bijvoorbeeld een beroep doen op de 0,19 ct. kilometervergoeding van de werkgever. Maar ook de nieuwe WKR regeling (1,2% van het fiscale loon onbelast te besteden) biedt mogelijkheden om de leasekosten te beperken. Ook veel gemeenten stimuleren het gebruik van E-bikes middels subsidieverstrekking. Kortom het wordt steeds aantrekkelijker voor consumenten.

Daarnaast zien we dat klanten steeds meer naast een privé auto de fiets of soortgelijke vervoermiddelen gebruiken. Bijvoorbeeld bij slecht weer kan de klant ervoor kiezen alsnog zijn/haar privé auto te gebruiken.

Voor werkgevers is het vooral interessant de private lease te stimuleren. Werkgevers faciliteren en stimuleren medewerkers middels een mobiliteitsbudget zodat elke medewerker zelf haar mobiliteit oplossing kan regelen. Het stimuleren van medewerkers om de fiets te pakken loont: kostenreductie op parkeerplaatsen, beperking CO2 en minder verzuim.

‘We zullen deze markt nauwlettend volgen en waar mogelijk inspelen op nieuwe behoeften, de ontwikkelingen gaan zeer snel’, aldus Dave Stegink. Samen met diverse partners ontwikkelt Fietsonline.com nieuwe mobiliteit oplossingen die klanten daadwerkelijk helpen en ondersteunen in hun mobiliteit. Het lease product staat niet centraal maar wel de mobiliteit oplossing voor de klant. Fietsonline.com is voornemens om snel met nieuwe en praktische elektrische vervoersmiddelen te komen en uiteraard nieuwe mobiliteit oplossingen.

Fietsonline.com is een handelsnaam van Bit-online BV. Het bedrijf is in maart 2016 overgenomen door Bit-online BV. Fietsonline.com is gevestigd in Lelystad.

fietsonline

Leave a Comment