Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

VNO-NCW – Energieneutraal ondernemen

23 november 2015 @ 08:00 - 17:00

Vanuit de milieuwetgeving zijn bedrijven verplicht energiebesparende maatregelen te nemen. Energie(kosten) besparen lijkt misschien ingewikkeld, maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Met kleine ingrepen kunt u al grote besparingen realiseren. Om u te helpen hierbij de juiste keuzes te maken en inzicht te geven in de bestaande mogelijkheden, nodigen wij u graag uit voor de bijeenkomst op 23 november, waarin het thema ‘Energieneutraal ondernemen’ centraal staat.

Boeiende onderwerpen Onder leiding van dagvoorzitter Veronica van der Goot nemen de sprekers u mee in de onderwerpen ‘Duurzaamheid in de polder’, ‘Verdienen aan Piekopvang’, ‘Financiering van duurzame projecten in Flevoland’, ‘Top 5 reductie energiekosten’ en de ‘MKB Energie checkup’.
Positieve energie Waterschap Zuiderzeeland: beheert het water in de polders van Oostelijk en Zuidelijk Flevoland en de Noordoostpolder. Het waterschap is verantwoordelijk voor: watersysteembeheer (kwantiteit, kering en waterkwaliteit) en zuiveringsbeheer (afvalwater).

ACRRES: staat voor Application Centre for Renewable RESources en is het landelijke praktijkcentrum voor duurzame energie en groene grondstoffen in Lelystad.

DE-on: is de stichting Duurzame Energie- en ontwikkelingsmaatschappij Flevoland. De provincie heeft € 6,5 miljoen beschikbaar gesteld, dit geld moet gebruikt worden om de energietransitie in Flevoland te versnellen.

Enodes: is specialist op het gebied van energiemanagement en binnenklimaat in de gebouwde omgeving. Enodes voert energiebesparingsonderzoeken uit, monitort energiestromen en adviseert organisaties bij het realiseren van een efficiënte energiehuishouding.

Maandag 23 november 2015: Locatie Waterschap Zuiderzeeland Lindelaan 20 8224 KT Lelystad

Programma:
16.00 uur – 16.15 uur Inloop
16.15 uur – 18.00 uur Welkom en voorzitterswisseling
Presentaties sprekers:
 Waterschap Zuiderzeeland, Hetty Klavers, dijkgraaf
 Acrres, Andrea Terbijhe, DLO Onderzoeker
 DE-on, Hage de Vries, directeur
 Enodes, Sylvain van Ligtenberg, DGA/directeur
18.00 uur – 18.30 uur Netwerkgelegenheid
Aanmelden: U kunt zich aanmelden via de website www.vno-ncwmidden.nl/ledennet, of via e-mail bij Natasja Luten: luten@vno-ncwmidden.nl. Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Gegevens

Datum:
23 november 2015
Tijd:
08:00 - 17:00

Organisator

VNO-NCW
E-mail:
Website:
www.vno-nvwmidden.nl

Locatie

Waterschap Zuiderzeeland
Lindelaan 20
Lelystad, 8224 KT
+ Google Maps