Vanaf vandaag Europese projecten open voor publiek

Op vrijdag 8 mei, zaterdag 9 mei en zondag 10 mei stelt een aantal bedrijven in Flevoland hun deuren open voor het publiek. Op die dagen laten zij zien wat er mogelijk is gemaakt met Europese subsidie. Veel van deze projecten zijn normaal niet toegankelijk voor publiek. Het is de kans om een uniek kijkje te nemen in de keuken bij een project in de buurt.
Op deze vijfde editie van de Kijkdagen zetten zo’n 100 projecten in heel Nederland die (deels) met Europees geld betaald worden, hun deuren open. Belangstellenden kunnen dan met eigen ogen zien wat het effect is van Europese subsidie.

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland veel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. Deze projecten dragen bij aan het versterken van de regionale en lokale economie en aan de concurrentiepositie van Nederland.
De volgende bedrijven of organisaties doen mee:

● Dezzel Media, Wisselweg 33 in Almere
Dit bedrijf ontwikkelt online brain training platforms die bijdragen aan het actief houden van de hersenen. Met Europese subsidie is een spel ontwikkeld dat je met je hersenen aanstuurt. Op vrijdag 8 mei kun je dat zelf ervaren. Het bedrijf is open van 09.00 – 17.00 uur

● ACRRES, Runderweg 6 in Lelystad
Met het programma Enalgae wordt onderzocht hoe algen te gebruiken als energiebron. Op vrijdag 8 mei kun je van 10.00 – 12.00 uur de algenproductie bekijken.

● Kaasboerderij De Polderzoom, Elburgerweg 36 in Dronten.
Bezoek de Kaasboulevard en zie hoe melk in kaas verandert. Dit kan op zaterdag 9 mei tussen 09.00 en 16.00 uur.

● Natuurpark Lelystad, Vlotgrasweg 11 in Lelystad
In het Natuurpark is het bezoekerscentrum vernieuwd, is een educatieve watertuin aangelegd en zijn nieuwe voorzieningen aangebracht. Op 8, 9 en 10 mei is het bezoekerscentrum extra lang geopend van 10.00 tot 12.30 uur.

● Internationale Vogeltrekdagen

In hetzelfde weekend van 9 en 10 mei zijn ook de Internationale Vogeltrekdagen. Speciaal daarvoor organiseert Staatbosbeheer op 9 en 10 mei van 10.00 – 12.30 uur een excursie in het Oostvaardersveld. Na afloop staat er een kop soep klaar. De kosten zijn € 14,95 per persoon. Aanmelden is verplicht via www.staatsbosbeheer.nl of telefonisch via 0320-254585.
Europa werkt!

Om te zien wat er in Flevoland gerealiseerd is, heeft Omroep Flevoland in samenwerking met provincie Flevoland de serie Europa werkt! gemaakt. Verschillende bedrijven laten zien wat zij hebben kunnen realiseren dankzij Europese subsidies. De afleveringen en meer informatie zijn te vinden op www.flevoland.nl/europawerkt
De Kijkdagen zijn een gezamenlijk initiatief van de Europese Fondsen in Nederland. Meer informatie op www.europaomdehoek.nl

Leave a Comment