Eendaagse expositie voor kunstenaars met een arbeidsbeperking in Almere

Almere, 24 Maart 2017 /EZPress/ – Maandag 27 maart vindt in het Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) in Almere het Kunstcongres met perspectief – regio Midden plaats. UWV biedt een podium aan creatieven met een arbeidsbeperking die beeldende kunst maken en wonen in de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland.

Kunst verbindt en inspireert 
UWV organiseert het Kunstcongres in samenwerking met gemeenten en kunstinstellingen voor de zevende keer. Deze 7e editie is in een nieuwe vorm, regionaal i.p.v. landelijk en de creatieven gaan in kleine groepen met elkaar in gesprek onder leiding van een kunstbuddy. Participatie, talentontwikkeling en jezelf laten zien staan hierin centraal. Het Kunstcongres ondersteunt dit door de deelnemers de mogelijkheid te bieden om te netwerken met professionals uit de kunstwereld, workshops te volgen en te exposeren.

Froukje de Jonge, wethouder Werk en Inkomen gemeente Almere zal de dag officieel openen om 10.00 uur. De creatieven gaan vervolgens aan de slag en in gesprek met kunstkenners. Met het congres wil UWV ook andere organisaties inspireren om mensen met een arbeidsbeperking een weg naar werk te bieden.

Expositie in de middag voor breed publiek toegankelijk
De eendaagse expositie van 48 deelnemers uit de regio’s Amersfoort, Flevoland, Gooi en Vechtreek, Groot Amsterdam, Noord-Holland-Noord en Utrecht is in de middag voor een breed toegankelijk. Om 13.15 uur opent Jeroen van de Wiel, directeur KAF, deze bijzondere pop-up tentoonstelling. De kunstcommissie beoordeelt alle werken en maakt om 15.30 uur 3 winnaars en de publiekswinnaar bekend.

Meer op de website van UWV Perspectief: https://perspectief.uwv.nl/kunstcongres/kunstcongres-midden