Drukke informatieavond energiebesparing

De gemeente Lelystad en Natuur- en Milieufederatie Flevoland werken samen in de campagne ‘Woonwaarde omhoog, energierekening omlaag’ om inwoners te laten zien welke energiebesparende mogelijkheden er zijn voor de eigen woning en hoe de eigen woning zelfs geheel energieneutraal (Nul op de Meter) kan worden gemaakt.   

Op woensdag 20 januari was er voor inwoners in de Bongerd een informatieavond over alle energiebesparende mogelijkheden en over het project Nul op de Meter waarbij de eigen woning geheel energieneutraal kan worden gemaakt. De Bongerd in de Atolwijk is gekozen om te starten met voorlichting over de verschillende mogelijkheden om de eigen woning te verduurzamen, vanwege het bouwjaar en de woningtypen. De avond werd druk bezocht.

In verschillende presentaties van Natuur- en Milieufederatie Flevoland, Stroomversnelling en bouw- en installatiebedrijven, kwamen alle energiebesparende mogelijkheden aan bod. Er was een energiemarkt waar bewoners in gesprek konden gaan met aannemers en andere aanwezigen en zich konden laten informeren en inspireren.

Diverse mogelijkheden voor elke ambitie en elk budget

Belangstellenden konden zich onder andere laten voorrekenen wat een verbouwing of aanpassing hen kan opleveren op het gebied van comfortabel wonen en energiebesparing. Voor elke ambitie en elk budget waren er diverse mogelijkheden. Van ‘losse’ maatregelen (‘energielabelsprongen’) als zonnepanelen en isolatie tot het uitdagende concept van Nul op de Meter waarbij de woning geheel energieneutraal en ook levensloopbestendig kan worden gemaakt.

Energiebesparing stap voor stap

Inwoners van de Bongerd ontvingen een interessant aanbod aan energiebesparingsmogelijkheden voor hun woning van twee lokale bedrijvenconsortia. Voorbeelden hiervan zijn isolatie, HR++ glas en zonnepanelen. De consortia hebben een ruim aanbod van opzichzelfstaande maatregelen tot een voordelig en compleet pakket van energiebesparende maatregelen. De huiseigenaar krijgt één aanspreekpunt en heeft er zelf geen werk meer van.

Op de foto geeft wethouder Jop Fackeldey uitleg over de campagne ‘Woonwaarde omhoog, energierekening omlaag’. Foto: Fotostudio Wierd.

 

Leave a Comment