Carnival campus Almere krijgt vorm

Naar verwachting wordt volgend jaar zomer het trainingscentrum van cruisevaartbedrijf Carnival Corporation in Almere geopend. Het bijzondere ontwerp is inmiddels gepresenteerd. Het Amsterdamse Architectenbureau Paul de Ruiter koos voor een opzet van twee gebouwen, die direct aan het Almeerderstrand komen te staan. In deze gebouwen worden het trainingscentrum en een hotel gerealiseerd. Er is ruimte voor nog twee gebouwen.

Het opleidings- en simulatiecentrum komt in het lagere gebouw, het vijfsterrenhotel wordt in het hoge gebouw ondergebracht. Het hotel telt vijftien verdiepingen, waarvan twee ondergronds. De begane grond huisvest de entree, de receptie, een lounge, een groot restaurant met keuken en een gym.  De 176 hotelkamers zijn verdeeld over 11 verdiepingen. In het midden van het gebouw loopt een indrukwekkende vide met glazen balustrades van de begane grond tot de bovenste verdieping.  Door de ligging in het nieuwe landschapsgebied DUIN heeft de campus uitzicht over het IJmeer, de duinen en de bossen.

Nog twee gebouwen
Beide gebouwen zijn zo ontworpen dat er in de toekomst ruimte is voor nog twee gebouwen op de campus, zo laat Architectenbureau Paul de Ruiter op Architectenweb weten. Het bureau heeft de opdracht voor het ontwerp en de realisatie gewonnen in een samenwerkingsverband met Dura Vermeer, Deerns en Van Rossum.

Leave a Comment