Beste Talent van Lelystad: Efrem!

Efrem Abra Tekle is verkozen tot Lelystads Beste Talent 2017 . Dat werd bekendgemaakt tijdens de Leerwerkverkiezing van het Lelystad Akkoord op 11 april 2018. Efrem ontving uit handen van de Lelystadse wethouder John van den Heuvel en juryvoorzitter Andries Greiner een trofee en een oorkonde. Efrem was één van de drie genomineerde talenten. De andere twee genomineerden waren Thirza Anakotta en Jordey Dammers.

Juryvoorzitter Andries Greiner benadrukte in zijn toelichting op het jurybesluit dat het bij de verkiezing van het Talent van het Jaar niet om winnen gaat. “Winnen doe je in een wedstrijd”, zei hij “dat is dit niet.” Hij vergeleek het met het krijgen van een onderscheiding: “Die krijg je niet voor een bepaalde prestatie, maar omdat je steeds bezig bent je talent te ontwikkelen en een goede collega te zijn.”

Het Lelystad Akkoord –  de samenwerking van overheid, onderwijs, bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen in Lelystad die zich inzetten voor de inclusieve arbeidsmarkt –  organiseert op 7 mei a.s. de verkiezing van het Beste Leerbedrijf. Deze verkiezing vindt vanaf 15.30 uur bij Werkbedrijf Lelystad aan de Vaartweg 67 in Lelystad. Leerwerkbedrijven kunnen leerwerkplaatsen aanbieden en zodoende bijdragen leveren aan de ontwikkeling van een leerling tot een volwaardig medewerker. Leerwerkbedrijven én leerwerktalenten laten zien dat de opstap naar de inclusieve arbeidsmarkt ook werkelijk mogelijk is, zolang alle betrokken partijen er in gezamenlijkheid maar aan werken.