2016: op naar Karmakapitalisme en vrouwen versieren hun poes

Het graaikapitalisme wordt langzamerhand vervangen door karmakapitalisme. Bevolkingspolitiek en industriepolitiek, die jaren uit de gratie waren in politiek Nederland, komen weer op de agenda. Steeds meer mannen raken in de overgang en vrouwen versieren hun poes. Ziehier enkele van de trends die trendwatcher Adjiedj Bakas voor 2016 ziet. Hij heeft alles op een rijtje gezet in zijn boek Trends 2016, dat voor 9,95 euro via deze link is te bestellen.

2016 is volgens de Chinezen het Jaar van de Aap. Geen uitdaging gaat de Aap uit de weg Al spelenderwijs onderzoekt hij alles, en komt zo tot veel kennis en kunde. Een heel geschikte eigenschap in deze tijden van grote verandering. We gaan het normaal vinden om meerdere levens in een leven te leiden, meerdere carrières en meerdere relaties.

Trends
Volgens Bakas gaan we gezonder eten en boeren herwaarderen. Vers en streekproducten zijn onze favoriet in 2016. In steden vindt de nodige innovatie plaats en wordt de vooruitgang geboekt, maar plattelandsregio’s zijn aan een inhaalslag bezig nu de burgers daar via breedbandverbinding steeds intensiever verbonden raken met de rest van de wereld. Je kunt nu als beginnend ondernemer bij wijze van spreken vanuit een boerenschuur met een breedbandverbinding net zo veel computergeheugen en rekencapaciteit in de Cloud inhuren als je wil en zo doen wat een paar jaar geleden alleen grootbedrijven konden doen.

Via crowdfunding wordt het voor tegendraadse, onafhankelijke journalisten mogelijk om hun werk te blijven doen en overal zorgen underground media voor een verfrissing van ons media-aanbod. Er worden structurele oplossingen bedacht voor het vluchtelingenvraagstuk, want de stroom zal alleen maar aanzwellen de komende tijd, vooral uit Afrika. Onze historische binnensteden verpretparken en dat zorgt voor onvrede bij de lokale bevolking. Op vakantie zoeken we echte ervaringen en een staycation, een vakantie die thuis wordt doorgebracht, is niet meer zielig. Naast de kantoorhond krijgen we nu ook te maken met de deel- en leenhond.

Trends 2016 – Adjiedj Bakas. Te bestellen voor 9,50 euro op  www.bakas.nl 

 

Leave a Comment